عوامل مهم در رابطه با کمال گرایی
نوشته شده توسط : تیزلند

کمال گرایی یکی از بزرگتر‌ین موانعی است که در مسیر رسیدن به موفقیت، سر راه ما قرار دارد. تا الآن چند بار شده که می‌خواستید در راهی قدم بردارید ولی یک نیرویی مانع حرکت شما شده؟ چقدر شروع کارهایتان را به خاطر دلایل غیر قابل قبول عقب انداختید؟ چند بار همین شروع نکردن باعث شده که دیگر سراغ کاری که می‌خواستید نروید و فقط حسرتش را بخورید؟ می‌توانم کلی از این مثال های دیگر برایتان بزنم که ثابت می‌کند ما یک مشکل اساسی در کارهایمان هست و به قول معروف یه جای کار میلنگه. بله درست است، مشکل بزرگ ما چیزی نیست جز کمال گرایی. امروز قرار است در این مقاله کلی راهکار برای درمان عملی کمال گرایی بیان کنم که مطمئنم می‌تواند خیلی به شما کمک کند.. پس با این مقاله همراه باشید…

آنچه در این مقاله می خوانید هنرستان
1) عوامل مهم در رابطه با کمال گرایی
2) تعریف کمال گرایی
3) فرق کمال گرایی با کامل گرایی
4) صفات اخلاقی بد یک فرد کمال گرا
5) راه های درمان کمال گرایی
6) پایان کمال گرایی
عوامل مهم در رابطه با کمال گرایی
تعریف کمال گرایی
تفاوت کمال گرایی با کامل گرایی
صفات اخلاقی فرد کمال گرا
راه های درمان کمال گرایی (7 تکنیک فوق العاده برای از بین بردن کمال گرایی)
قبل از این که این مقاله را مطالعه کنید، پیشنهاد می‌کنم حتماً کلیپ زیر را که کمال گرایی را به طور کامل برای شما بیان می‌کند و می‌تواند کمک بسیار زیادی در ادامه این مققاله به شما بکند، مشاهده کنید… بهترین هنرستان


تعریف کمال گرایی
احتمالاً درباره کمال گرایی یا Perfectionism تعاریف زیادی شنیده اید.  اما من می‌خواهم یک تعریف کاملاً ساده برایتان داشته باشم تا با یک آشنایی درست و حسابی به سراغ راه های درمان آن برویم.

کمال گرایی به طور دقیق یعنی “استانداردی بالا برای خودم یا دیگران وضع کنم، در حالی که ضررهای آن بیشتر از سودهایش است.”

احتمالاً الان به این فکر فرو رفتید که چقدر من این ویژگی را دارم یا داشتم و چقدر من را از زندگی عقب انداخته؟ چون اگر کمال گرا نبودید می‌توانستید الآن جایگاه بهتر و ویژه تری نسبت به حال حاضر خودتان داشته باشید. بهترین هنرستان تهران

پیشنهاد من به شما این است که تا کمال گرایی بیشتر از این مانع موفقیتتان نشده و راه شما را سد نکرده، شروع کنید به از بین بردن این نقطه ضعف بزرگ. شاید یک ساعت دیگر موقعیت مناسب دیگری را به خاطر کمال گرایی از دست داده باشید. پس همین حالا شروع کنید.

کمال گرایی چیست
کمال گرایی چیست
فرق کمال گرایی با کامل گرایی
شاید تا الآن این نکته ذهنتان را درگیر کرده باشد که با این تعاریفی که از کمال گرایی داشتیم، اتفاقاً نه تنها نقطه ضعف نیست، بلکه نقطه قوت هم به حساب می‌آید! پس چرا می‌گوییم ویژگی خوبی نیست و  از موفقیت دورمان می‌کند؟

قطعاً  یکی از دلایل اصلی آن، همین اسم نه چندان درست آن است. شاید بهتر بود از ابتدا به جای اینکه از واژه کمال گرایی استفاده شود، از کامل گرایی استفاده می‌شد.

چون کلمه کمال گرایی یعنی فرد همیشه سعی می‌کند کارهایش به بهترین نحو ممکن انجام شود و نقطه ضعف هایی که دارد را به مرور برطرف کند. ( که اتفاقاً یک ویژگی عالی است.)

ولی کامل گرایی یعنی کسی که تا همه چیز کامل نباشد کارش را شروع نمی‌کند و احتمالاً هیچ وقت هم نمی‌تواند کار را شروع کند. چون اصلاً هیچ آدم و کار کاملی وجود ندارد!

اما چون اکثر افراد از این دو کلمه جا به جا استفاده می‌کنند، اجازه دهید ما هم کمال گرایی را یک ویژگی بد درنظر بگیریم.

در واقع تفاوت افراد کامل گرا با کمال گرا در همین شروع کردن یا نکردن است. اجازه دهید این نکته را با یک مثال، دقیق تر برایتان توضیح دهم.

تصور کنید یک نفر می‌خواهد تبدیل به استادی حرفه ای شود. این فرد می‌تواند 2 راه را انتخاب کند. بهترین هنرستان های تهران

راه اول: بعد از اینکه آموزش های ضروری را یاد گرفت، تدریس را شروع کند و سعی کند به مرور خودش و تدریسش را کامل کند.

و راه دوم: می‌تواند انقدر صبر کند تا تبدیل به یک استاد کامل شود و بعد شروع کند. (که احتمالاً هیچ وقت کامل نمی‌شود و شروع نمی‌کند.)

پس همیشه بعد از اینکه به نقطه ای رسیدید که متوجه شدید می‌توانید شروع کنید، لحظه ای درنگ نکنید و فقط شروع کنید…

تفاوت افراد کمال گرا با کامل گرا. هنرستان های تهران
صفات اخلاقی بد یک فرد کمال گرا
افراد کمال گرا، یک سری ویژگی عجیب و غریب و در اصطلاح چِرت دارند که باعث می‌شود به موفقیتی نرسند. در ادامه با 6 مورد از مهم ترین آن ها آشنا خواهیم شد…

1. ترس از ریسک کردن
یکی از ویژگی های بد افراد کمال گرا همین ترس از ریسک کردن است.

در مقاله ریسک پذیری مفصلاً توضیح دادیم که ترس از ریسک کردن، یک چیز کاملاً طبیعی است و اصلاً ار کسی از ریسک کردن نترسد درست نیست!

اما این که کلاً ریسک را کنار بگذاریم و بخواهیم در منطقه امن خودمان حرکت کنیم، اشتباه بزرگی مرتکب می‌شویم و آن وقت خودمان، باعث عدم موفقیتمان هستیم. افراد کمال گرا هم دقیقاً همین طور هستند. یعنی فکر می‌کنند به هیچ وجه نباید ریسک کنند و باید در منطقه امن ذهن خوشان باقی بمانند. همین تفکر اشتباه، اولین عامل عدم موفقیت آنهاست.

کمال گرایی
2. ترس از انتقاد کردن دیگران بهترین هنرستان پسرانه
یک نکته عجیبی که گاهی اوقات به ذهنم خطور می‌کند، این است که چرا وقتی یک نفر از ما انتقاد می‌کند ناراحت می‌شویم و اصلاً باب میلمان نیست!

وقتی ما مورد انتقاد قرار می‌گیریم، نه تنها اتفاق بدی برایمان نمی‌افتد، بلکه نقاط ضعف اخلاقی و کاری خودمان را می‌شناسیم و باید از فردی که از ما انتقاد کرده تشکر هم بکنیم.

اما متأسفانه افراد کمال گرا از انتقاد متنفرند. چون می‌فهمند که کامل نیستند و باید با این واقعیت کنار بیایند. به همین دلیل است که انتقاد از افراد کمال گرا معمولاً منجر به اتفاقات ناخوشایندی می‌شود.

کمال گرایی
کمال گرایی
3.تنبلی و  اهمال کاری
جمله جالبی که در رابطه با کمال گرایی هست، این است که می‌گویند: کمال گرایی همان اهمال کاری است که با کفش های زیبا می‌آید! بهترین هنرستان دخترانه

همان طور که گفتم افراد کمال گرا به این بهانه که من هنوز کامل نیستم کاری را شروع نمی‌کنند و این هم نوعی از تنبلی و اهمال کاری است! در حالی که شاید خودشان هم از این مورد خبر نداشته باشند!

پیشنهاد می کنم با مطالعه مقاله تکینک های درمان اهمال کاری ، با این ویژگی بیشتر آشنا شوید.

4.کاهش اعتماد به نفس
می‌توانم با قدرت بگویم که کمال گرایی دشمن سرسخت اعتماد به نفس است.

دلیلش هم این است که افراد کمال گرا معمولاً کاری را انجام نمی‌دهند و فکر می‌کنند هنوز به درجه ای که باید برسند، نرسیدند و نمی‌توانند آن کار را انجام دهند و همین دلیل واضحی است که بگوییم کمال گرایی= عدم اعتماد به نفس

شما می‌توانید با تقویت اعتماد به نفستان، به نوعی کمال گرایی را هم از بین ببرید چون این دو کاملاً از هم مجزا و در عین حال با یکدیگر مرتبط هستند.

کمال گرایی دشمن اصلی اعتماد به نفس است
کمال گرایی دشمن اصلی اعتماد به نفس است
راه های درمان کمال گرایی
حالا زمان آن رسیده که بعد از بیان معنای کمال گرایی و ویژگی های افراد کمال گرا، برویم به سراغ راه های درمان کمال گرایی. با ما همراه باشید تا با 7 تکنیک فوق العاده ای که در ادامه برایتان مطرح می‌کنیم، این عادت بد را در وجود خودتان از بین ببرید…

1. همیشه لازم نیست کامل باشید
قبول کنید اصلاً لازم نیست همیشه کامل باشید.

باید یه سری مهارت ها و آموزش های لازم برای کاری که میخواهید انجام دهید را فرا بگیرید، بعد با قدرت شروع کنید به کارتان و کم کم کامل شوید.

پس همیشه زود کامل شدن خوب نیست چون سرعت موفقیت ما را پایین می‌آورد.

کمال گرایی ابزاری است برای زیبا نشان دادن انجام ندادن کارها
2. اهداف واقع گرایانه برای خودتون تعیین کنید
سعی کنید برای خودتان اهدافی تعیین کنید که دست یافتنی باشد. نه اهدافی که حتی کامل ترین فرد روی زمین هم نمی‌تواند به آن برسد.

یکی از ویژگی های هدف گذاری به شیوه smart هم همین انتخاب اهداف واقع گرایانه است.

پس حواستان به اهدافتان باشد تا با حرکت در مسیر آنها، به موفقیت برسید.

برای رفع کمال گرایی ، اهدافی تعیین کنید که دست یافتنی باشد
3. راه ها و فرصت های جدید رو امتحان کنید
امتحان کردن فرصت های جدید، باعث می‌شود ترس ما از شروع راه ها و کارهای جدید از بین برود.

می‌شود گفت فقط همین راه، برای از بین بردن کمال گرایی کافی است. چون وقتی ترسی برای شروع نداشته باشی، دیگر دلیلی برای تکرار این عادت بد نیست!

4. برای کارهاتون مهلت انجام تعیین کنید
یک قانون نانوشته ای هست که می‌گوید:

کار تو اونقدری طول میکشه که تو زمان براش تعیین میکنی!

وقتی مهلت انجام برای کارهامون تعیین کنیم، تمام تلاشمون را می‌کنیم که دقیقاً رأس آن زمان تعیین شده، کارمان را به اتمام برسانیم. و همین باعثمی‌شود کمال گرایی را کنار بگذاریم تا وقت را از دست ندهیم…

برای درمان کمال گرایی ضرب العجل تعیین کنید
برای درمان کمال گرایی ضرب العجل تعیین کنید
5. قانون یک اشتباه در ماه
همان طور که گفتم افراد کمال گرا هیچ گاه کاری را شروع نمی‌کنند چون دوست دارند ابتدا کامل شوند و بعد آن را شروع کنند تا در حین انجام کار مشکلی برایشان پیش نیاید و یا اشتباهی مرتکب نشوند.

برای جلوگیری از این اتفاق، می‌توانید یک قانون برای خودتان وضع کنید. قانونی به اسم یک اشتباه در ماه. یعنی به خودتان بگویید تو حق داری در هر ماه حداقل یک اشتباه مرتکب شوی. این گونه با خیال راحت تری کارها را انجام می‌دهید و به سراغ شروع کردن فعالیت های جدید می‌روید.

در واقع مهم ترین گام شما برای این که ذهنتان را متقاعد کند باید کاری را شروع کند، همین قانون یک اشتباه در ماه است…

برای درمان کمال گرایی به خودتان بگویید فعالیت غیر کامل از کار نکردن بهتر است
6. برای خودت تعهد ایجاد کن
قدم بعدی برای اینکه بتوانید کمال گرایی را از بین ببرید، این است که برای خودتان تعهد ایجاد کنید. یعنی بگویید من باید مثلاً تا 5 روز دیگر فلان کار را حتماً انجام دهم. این کار ذهن شما را متعهد می‌کند تا حتماً آن کار را انجام دهد و تا آن کار به پایان نرسد، پرونده آن در ذهن شما بسته نمی‌شود.

7. چابک باشید
تکنیک آخری که می‌خواهم برای رفع کمال گرایی به شما بگویم، تکنیک چابکی یا همان (agile) است.

تصور کنید شما یک هفته برای درست کردن یک پاورپوینت وقت دارید. خودتان را قانع کنید که یک هفته نه، بلکه فقط دو روز وقت دارید. در آن دو روز حتماً آن کار را انجام دهید. بعد دو روز شما پنج روز دیگر وقت دارید که آن کار را کامل کنید. همین طور برای خودتان زمان بگذارید و هربار کارتان را کامل تر کنید. این گونه پس از پایان روز هفتم، یک کار کامل و جامع دارید. دقیقاً همان طوری که می‌خواستید…

برای از بین بردن کمال گرایی چابک باشید
پایان کمال گرایی
خب، حالا که تمام معایب، تعاریف، راه های درمان و… کمال گرایی گفته شد، خودتان قضاوت و انتخاب کنید.

می‌خواهید با ادامه دادن به این عادت، باز هم موفقیت را از خودتان دور کنید، یا شروع کنید به تغییر این نقطه ضعف و آن را از بین ببرید.

امیدوارم هر تصمیمی که می‌گیرید موفق باشید و روی قله های موفقیت ببینمتان…

منبع : گام برتر





:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 26 مهر 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: